tiistai 1. huhtikuuta 2014

Aurinkoinen Nelson

Suuri Eteläsaaren kiertomatka on alkanut! Tai kuinka suuri siitä nyt lopulta tulee, tällä hetkellä tuntuu, että reilut kaksi viikkoa on aika minimiaika suunnittelemani kierroksen tekemiseen, ja varmasti vielä jää paljon näkemättä. Lähdin liikkeelle Pictonista eilen puolenpäivän jälkeen, ja bussi kiemurteli jo tutuksi tulleen kumpuilevan maiseman halki kohti Nelsonia. Hassua, miten alustavat suunnitelmat muuttuvat lukkoon lyödyiksi, ja sitten yhtäkkiä huomaakin olevansa jo liikkeellä tajuamatta kunnolla, mitä oikein on edes tekemässä. Nämä pari päivää Nelsonissa ovat tosiaan aika pehmeää laskua reissaamiseen, kun maisemat ovat varsin samankaltaisia kuin Marlborough'ssakin, ja vaikka tämä on jo melkein oikea kaupunki, 50 000 asukasta on vielä aika kompakti määrä. Ja vaikka tänään onkin enimmäkseen ollut pilvinen päivä, vähän sitä mainostettua aurinkoakin on nähty: Nelsonin pitäisi olla Uuden-Seelannin tasaisimmin aurinkoista seutua.

The Bug Backpackers on siisti, kotoisa ja sympaattinen. Reilun vartin kävelymatka keskustasta, mutta hostellin pyöriä voi käyttää ilman eri maksua.


Queen's Park.


Stefano's tarjoili erinomaisen ohkaista ja rapeaa pizzaa: tämä oli Popeye, pinaattia ja fetaa. Lonely Planet suositteli.

Nelson panorama.

Nelsonin takapuoli.

Eilen illalla treffasin Pictonista tutut Julienin, Marcelin ja Marjorien, jotka olivat tehneet erinomaista lasagnea ja omenahyvettä, ja tarjosivat niiden lisäksi myös mukavaa seuraa. On kiva nähdä ihmisiä, joihin on tutustunut jo aiemmin, niin juttuja ei tarvitse aina aloittaa ihan alusta. Tänäänkin olisi tarkoitus vielä mennä kolmikkoa moikkaamaan, kunhan tästä liikkeelle pääsen. Tän päivän keskeisiin saavutuksiin on kuulunut mm. se, että menin äsken hostellin suihkuun ottamatta pyyhettä mukaan - vähän oli sellainen "mitäs helvettiä nyt taas" -hetki. Aina voi onnistua.

Päivän retkikohteeksi valikoitui Founder's Heritage Park, jonne paikallinen historiaseura on siirtänyt ja replikoinut joukon siirtomaatyylisiä rakennuksia. Puisto oli alkuun aika kuollut, sittemmin täynnä koululapsia ja kaiken kaikkiaan ihan sympaattinen kokemus. Pieniä sekalaisia näyttelyjä eri aihepiireistä, somia taloja ja hyvää kahvia.


Puunaa hellasi ja vapaudu, nainen!

Palo-Lantikka!

Monta laivaa pullossa.

Pukekoja. Uskoisitteko, että noilla koivilla voi myös uida? Iloisesti yksi näistä läpsytteli sorsien seassa lammikossa.

Nam nam suklaa-taateli-skonssi. Tuntui vähän väärältä, mutta maistui vieläkin paremmalta voideltuna.


Samalla suunnalla sijaitsee myös japanilaistyylinen Miyazu-puisto, joka oli ihan soma, muttei mun makuuni yhtä sympaattinen kuin Queen's Park.

Huomenna varhainen bussi lounaaseen kohti oikukkaista säistään tunnettua länsirannikkoa, ja sittemmin jäätiköitä. Onneksi kamoja läpikäydessä varmistui, että olin reippaana tyttönä pakannut myös mummon kutoman pipon ja sukat sekä villakalsarit ja -aluspaidan mukaan. Tennareita tukevampia kenkiä mulla ei ole, mutta jos ei niillä selviä, niin sit ei vaan ehkä voi ihan joka paikkaan mennä. Täällä on vielä ihan sandaalikelit vaikka lehdet alkaakin jo esitellä syksyn värejä, jännä nähdä, missä määrin kylmempi etelämpänä on.

Shags! Eli paikallisia merimetsoja puussa. Mun iPhonen kameran rulla on puolillaan kuvia, joista ei jälkikäteen ihan tajua, mitä niissä on haettu: yleensä olen silloin yrittänyt kuvata lintuja. Pysyivät mokomat kerrankin hetken paikallaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti