lauantai 18. tammikuuta 2014

Pikavisiitti Phuket Towniin


Eilen kävin Phuket Townissa, Phuketin saaren hallinnollisessa keskuksessa. Olin lukenut paristakin paikkaa Phuket Townin kiinalais-siirtomaahenkisestä (vaikka Thaimaa ei missään välissä ollutkaan siirtomaa) arkkitehtuurista, jonka taustalla on alueella 1900-luvun vaihteessa kukoistanut tinanlouhintabisnes. Ihan kivoja taloja siellä olikin, iltapäivän aurinko vain pakotti välillä pakenemaan ilmastoituun kahvilaan hengittämään. Onneksi Phuket Townissa oli myös runsaasti pieniä, hyvin viihtyisän oloisia kahviloita, jonka kaltaisiin en muualla saarella missään välissä törmännyt.

Kuvia Phuket Townista:


Tinaparonien huvilat eivät enää näyttäneet olevan ihan parhaassa hapessa.

Phuket Townista löytyi sellainenkin erikoisuus kuin julkinen puisto.

Puisto oli rakennettu kuningatar Sirikitin 72-vuotispäivien kunniaksi vuonna 2004, kertoi tämän lohharin viereinen kyltti.

Wat Putta Mongkon buddhalainen temppeli.

Munkit matkalla korjaustöihin.


Kun suuntasin takaisin kohti Chalongia, iltatori alkoi juuri käynnistyä.

Olin vakaasti aikonut yrittää matkustaa takaisin paikallisbussilla, mutta vaikka löysin bussien lähtöpaikan (se oli kyllä merkitty karttaankin, mutta oli paikan päällä tunnistettavissa vain siitä, että tien varressa oli useampi bussi), Chalongiin menevässä ei ollut kuskia tai yhtään matkustajaa parillakaan tsekkauksella. Niinpä päädyin jälleen mopotaksiin - pakko myöntää, että olen alkanut salaa pitää niistä (älkää kertoko Jukalle, joka alunperinkin erikseen kielsi käyttämästä mopotaksia).

Chalongista löytyivät yllättäen majakka ja perävaunu eli yhteisen Similan-safarimme jälkeen enduro-prätkillä ympäri maaseutua ajelleet Ari ja Pasi. Viimeinen ilta Chalongissa sujui sittemmin puheliaassa seurassa varsin leppoisasti. Sukellusliikekadun (jonka nimi ei mulle koskaan selvinnyt) varrella olleissa pienissä tyttöbaareissa pidettiin mekkalaa, mutta takapihalla Officessa sai istua ihan rauhassa, mitä nyt telkkarissa pyörineen Oz-elokuvan käänteet välillä häiritsivät keskustelua.

Sominta Chalongissa: koiranpennut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti