torstai 16. tammikuuta 2014

Uinuva Chalong

Eilispäivä kului tallustellen ja katsellen. Patongin jälkeen oli mukavaa kävellä ympäri rauhallista Chalongia, vaikka kylä onkin aika nopeasti nähty. Välillä istuin laiturilla ja katselin maailmaa. Oli rauhallista, eikä hirveästi tarvinnut edes ajatella mitään. Fiiliksestä tuli mieleen Saint-Cirque-sûr-Ciel Ranskassa, pikkukylä, johon aikanaan päätin muuttaa viettämään eläkepäiviäni ja katsomaan, kun sammal kasvaa pienten kivitalojen aidoille. Maailma hyöri ympärillä, mutta mulla ei muuta ollutkaan kuin aikaa.

Alkuillasta hakeuduin Sea Sportin toimiston viereiseen Kob's-baariin, joka toimii sukellusfirman työntekijöiden olohuoneena. Melko konventionaalinen paikka: juomat haetaan itse jääkaapista ja maksetaan jättämällä rahaa tiskille, ja asiakaskunta koostui käytännössä kokonaan suomalaisista sukellusbisnestyöntekijöistä. Ne tunnit, jotka venailin Karoa (päiväveneen aikataulut olivat venyneet pahasti), tarjosivat varsin erinomaisen pikakurssin Phuketin sukellusoppaiden elämään ja murheisiin. Vaikutin varmasti erinomaisen umpimieliseltä, mutta ei mulla ollut niihin juttuihin paljoa sanottavaa. En tiedä, uskaltaisiko tänne ikinä tulla töihin - toisaalta maksan kestävyyskoetta ehkä helpottaisivat sekä keskimääräistä korkeampi ikä että ennen kaikkea se, etten osaa juoda kaljaa, eikä muuta alkoholia ole ollenkaan yhtä helposti tai halvalla tarjolla. Karo saapui lopulta, juteltiin, alkoi sataa kaatamalla, kastuttiin läpimäriksi ja näytettiin varmasti tosi hassuilta siinä vaiheessa, kun löydettiin vielä aukioleva rafla, josta sai ruokaa. Lopuksi ajoissa nukkumaan, vaikka snorkkelioppaat olivatkin pyytäneet seurakseen pelaamaan bilistä Kob'sia vastapäätä. Vähän vaikuttaa siltä, että täällä on varsin pienet piirit. Tai ei oikeastaan niin vähänkään.

Nyt olen viettänyt rauhallista aamua Karon kämpillä, kohta voisi lähteä ihmettelemään, josko keksisi jotain tekemistä tälle päivälle. Ja ehkä jotain syötävääkin, maha on taas sekaisin mutta paljon vähemmän kipeästi kuin viimeksi, ja lääkkeet tuntuisivat auttavan. Huomenna sitten selvittämään, josko Bangkok on kovin pahasti blokattu - toistaiseksi uutisten ja Tuk tuk -poitsujen postausten perusteella vaikuttaa siltä, että kyllä sinne uskaltaa mennä.

Kuvia Chalongista:

Chalongin liikenneympyrään taksikuskit löytävät. Sukellusliikkeet sijaitsevat ihan vieressä muutaman kujan syrjemmällä.

Chalongin satama päiväveneen keulasta katsottuna. Mäen päällä näköttää Iso Buddha.

Laituri, jonka päästä päiväveneet lähtevät.

Laiturilla kuljetaan pinkeillä pikkubusseilla.

Mopokiskasta saa lettuja, nam nam.


Pitkähäntäveneitä.

Karon kämppä sijaitsee autiotontin takana - heti kujan viimeisen sukellusliikkeen ohittamisen jälkeen aukeaa aivan toinen maailma, vuokratalojen lisäksi täällä on burmalaisten siirtotyöläisten majoja.

Ihkudaa-pentuja on ainakin viisi.Kaatosadetta pimeässä on vaikea kuvata.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti