sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kylässä Hobittilassa

Tänään aloitin Pohjoissaaren kiertueeni virallisen suosituimpien turistikohteiden osuuden bussiretkellä Hobbitoniin. The Shire(tm) rakennettiin ennen Hobitti-leffojen kuvaamista lammasfarmille, johon oli pystytetty väliaikainen Kontu-proppi jo TSH-leffojen kuvausaikaan. Nykyinen hobittikylä on rakennettu kestämään turistikierroksia seuraavat vuosikymmenet.


Krääsäkaupassa handlattiin tuotteistaminen.


Retki Hobbitoniin on kallis, lähtökohtaisesti 110$ eli noin 66€ Rotorualta käsin - jos suoriutuu farmille asti omin neuvoin, pääsee vähän halvemmalla. Joka tapauksessa kylään pääsee tutustumaan vain opastetulla kierroksella, eikä koloihin pääse sisään. Eikä siellä sisällä mitään olisikaan, sillä leffojen sisäkohtaukset on kuvattu studiolla Wellingtonissa. Kaikesta huolimatta ei yhtään harmittanut, että menin: kuski kertoi hauskoja paikallis- ja leffa-anekdootteja melkein koko tunnin menomatkan, ja aurinkoinen sää oli mitä parhain hobitinkolojen kuvaamiseen. Jos hymyilyttää koko ajan, ei voi olla huono retki? :)


Onkohan Bilbo kotona?

Ehkä vaikuttavinta Hobbitonissa, yleisen fiilisen lisäksi, olivat kuuden palkatun puutarhurin laatimat istutukset ja niiden yksityiskohdat. Että osaakin olla somaa! Vaikuttava oli myös Vihreän lohikäärmeen majatalo, jonne kierros päättyi. Ilmainen juoma kuului kierroksen hintaan, ja pakko myöntää, että kylmä siideri maistui todella hyvältä. Sen juominen tosin johti armottomaan unetukseen, joka puolestaan on tuottanut retken jälkeen erinomaisen leppoisan sunnuntai-iltapäivän puistoissa kuljeskellen ja järven rannalla joutsenia katsomassa istuen. Mutta ehkä ei ole väärin vähän lötköillä, että jaksaa taas huomenna istua bussissa koko päivän? Ja mennä katsomaan kiiltomatoluolia!Myös Vihreän lohikäärmeen yksityiskohdat olivat vaikuttavia.

Juustopulla! Edellisestä onkin jo vaikka kuinka kauan, öö, viisi päivää! Tämä ei kyllä ihan pärjännyt Lynnen leipomille, mutta herkkusiideri ja ympäristö korvasivat sen runsain mitoin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti